Coronavirus og kæledyr

Den Danske Dyrlægeforening har udarbejdet et sæt retningslinjer til dig som dyreejer om, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver syg med coronavirus COVID-19 og har kæledyr i hjemmet.

1. Der er i øjeblikket ingen beviser for, at familiedyr – herunder hunde eller katte kan blive inficeret med eller sprede den nye coronavirus COVID-19. Er du rask og har kæledyr, er der derfor for nuværende ingen særlige forholdsregler.

2. Du bør begrænse kontakten med kæledyr og andre dyr, hvis du er bekræftet syg med coronavirus, ligesom du vil gøre i forhold til mennesker. Selvom der ikke er rapporteret om kæledyr eller andre dyr, der er syge med COVID-19, anbefales det stadig, at mennesker, der er syge med coronavirus, begrænser kontakten med dyr, indtil der er mere information på området.

3. Hvis det er muligt, skal du lade et andet medlem af din husstand passe dine dyr, mens du er syg.

4. Hvis du er syg med Coronavirus, skal du undgå direkte kontakt med dit kæledyr, herunder klap, kram og at blive ”kysset”. Har du brug for at interagere med dit dyr, anbefaler vi almindelig håndhygiejne som håndvask og sprit før og efter samt, at du bærer mundbind, når du er i direkte kontakt med dyret.

5. Har du brug for akut dyrlægehjælp til dit dyr, og er du bekræftet syg med Coronavirus, skal du lade en rask person udenfor hjemmet tage dit dyr til dyrlægen. Du skal sørge for at give personen en fuldmagt til det.
Har du yderligere spørgsmål om COVID-19 og mistanke om smitte til dyr, er det Fødevarestyrelsen, der varetager det danske beredskab i forbindelse med smitsomme sygdomme hos dyr.
Spørgsmål vedrørende egen sygdom og forholdsregler skal rettes til Sundhedsstyrelsen, hvor du også finder de seneste opdateringer og retningslinjer om COVID-19.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

© Copyright - Grundtvigs Dyreklinik ApS

Vi har sundhedspakker til dine kæledyr. Læs mereher
+ +