ID-mærkning af kat

Bør en kat ID-mærkes?

Vi anbefaler altid at få katten ID-mærket, selvom det ikke er et lovkrav. Øremærkning med en tatovering i begge ører med tre bogstaver og tre tal og registrering i mindst en af de to eksisterende katteregistre i Danmark er stadig at foretrække.

Hvis din kat er så uheldig at smutte ud af døren når nogen kommer ind eller hvis døren eller et vindue står på klem, så kan enhver person, som finder katten aflæse øremærket og slå det og dermed dit telefonnummer og adresse op på nettet. I det katteregister vi bruger http://www.dansk-katteregister.dk/ på klinikken som det primære, kan alle slå alle øre-tatoveringer og chipnumre op og få oplysninger på ejeren.

Mod ekstra betaling kan vi også registrere din kat i det andet katteregister: http://www.detdanskekatteregister.dk/findkat.

Remærkning kræver dog en fuld narkose og foretages derfor som regel samtidigt med neutralisationen.

Chipmærkning af katte

Hvis du bor eller tænker på at flytte i hus eller bare ønsker ekstra sikkerhed for mærkning af din kat er chipmærkning også et godt alternativ. Dette er også et lovkrav hvis katten skal udenlands.

Der findes nemlig specielle kattelemme, som kan programmeres kun at acceptere dine dyrs chipnumre, så du slipper for besøg af fremmede katte, som både kan ødelægge dit hjem og æde din kats foder. En chip bliver heller ikke slidt med tiden og dyret kan chipmærkes uden en fuld narkose.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

Vi har sundhedspakker til dine kæledyr. Læs mereher
+ +