Tandbehandling

Her på Grundtvigs Dyreklinik har vi altid fokus på sygdomme i tænder og mundhule, da det er en meget hyppig men desværre overset sygdom hos hund og kat. 85 % af alle hunde og mellem 50-70 % af alle katte over 3 år rammes af tandsygdomme.

Alle dyr har brug tandpleje i form af tandrensninger samt behandling af de sygdomme der kan opstå såsom tandsten, paradentose, resorptioner eller knækkede tænder.

Symptomer

Tandsygdomme kan være svære at se og opdages ofte først ved konsultation hos dyrlægen. Desværre er det stadig sjældent ejeren som opdager at der er noget galt i munden på deres kæledyr, da både hunde og katte grundet deres overlevelsesinstinkt fortsætter med at æde uanset graden af tandpine. Ofte vil deres symptomer kun være en gradvis ændring af deres adfærd, som kun den særligt opmærksomme ejer vil bemærke.

Tandsten/Plaque

Hvis dit kæledyr har tandsten, er det vigtigt at det får en tandrensning. Her vil tænderne blive renset, ligesom når vi er til tandlægen, dvs. ultralydsrenset og poleret. Dette kan kun gøres under fuld narkose. Tænderne og mundhulen vil blive undersøgt grundigt.

Hvis der findes tegn på tandsygdomme, vil vi henvise jeres dyr til en klinik i nærheden til en tandrøntgen undersøgelse, som er en nødvendighed for at kunne lave korrekt diagnostik af tandsygdomme. Når diagnosen er stillet, iværksættes korrekt tandbehandling.

Efter alle tandbehandlinger tilbydes en gratis kontrol efter et halvt år.

Efter behandling

Det er vigtigt, at du som ejer bliver informeret om, hvilke muligheder der er for at forebygge flere tandproblemer. Med hensyn til tandsten er den bedste forebyggelse daglig tandbørstning. Her skal man bruge en tandpasta lavet specielt til hund og kat, samt tandbørste. Tænderne bør børstes en gang dagligt.

Kom forbi på klinikken og få vejledning og brochure om dette. Det er slet ikke så svært som det lyder, især ikke hvis man starter tidligt inden tandproblemerne kommer dvs. allerede som hvalp/killing.

Skriv til os

Fuld forebyggende tandlakering af hele munden (Polymer teknologi)

En helt ny teknologi der forebygger ny plakdannelse, tandstensdannelse og tandkødsbetændelse i op til 6 måneder. Lakeringen skaber et dårligere miljø for de uønskede bakterier, der ellers sætter sig som plak ved tandkødsranden og i tandkødslommerne. Effekten ses i op til 6 måneder og betyder, at din hund eller kat skal have færre tandrensninger i livet, end de ellers havde behov for.

Hos hunde nedsættes tandstensdannelsen med 26% og tandkødsbetændelsen med 23%, hos katte nedsættes tandstensdannelsen med 61% og tandkødsbetændelsen med 25%.

Vi anbefaler en fuld tandlakering, hvis du som ejer, ønsker at bevare de tænder som er i risiko for at skulle fjernes ved næste tandbehandling. Den fulde tandlakering kan kun ske i forbindelse med en almindelig tandrens og prisen tillægges prisen for tandrens.

Kontakt

Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
2400 København NV

Tlf. 21 62 85 42

BOOK TID ONLINE

Åbningstider

 • Mandag

  08:00 - 17:00

 • Tirsdag

  08:00 - 17:00

 • Onsdag

  09:00 - 17:00

 • Torsdag

  08:00 - 18:00

 • Fredag

  08:00 - 16:00

 • Lørdag - Søndag
  Lukket

Følg os

×
Ring op
Book tid
Webshop
Kontakt os
Menu