Kastration af hanhunde

Som regel ønskes kastration af hanhunde for at forhindre parring med en hjemmeboende tæve, men der kan også være adfærdsmæssige årsager til at kastrere en hanhund. Desuden kan der være medicinske formål med kastration af hanhunde – eksempelvis for at forhindre testikelkræft og prostatakræft.

Der er to muligheder, hvis du som ejer ønsker at få din hanhund kastreret – en midlertidig og en permanent.

Kemisk kastration af hanhunde

Kemisk kastration er en midlertidig kastration af hanhunden. Ved kemisk kastration får hunden ambulant på klinikken lagt en hormonstav under huden mellem skulderbladene. Derved opnås samme effekt som ved et operativt indgreb – dog varer kastrationen kun 6-12 måneder. Dermed kan du som ejer i denne periode afgøre, om der er reel grund til at få foretaget en eventuel kirurgisk og permanent kastration.

Hormonstaven er et fuldt nedbrydeligt implantat, som er på størrelse med et riskorn. Indgrebet foregår uden bedøvelse, men på grund af implantatets uanselige størrelse vil din hund ikke opleve nogle smerter i forbindelse med indgrebet. Implantatet virker ved, at det frigiver en substans, som blokerer produktionen af det mandlige kønshormon testosteron. Når kroppen har nedbrudt implantatet, vil din hund igen opnå sit normale hormonniveau, og du kan herefter vurdere, om der er opnået den ønskede effekt ved kastration af hanhunden.

Kirurgisk kastration af hanhunde

Hvis beslutningen er truffet, og du ønsker en kirurgisk kastration af hanhunden, foregår det under fuld narkose på klinikken. Hunden skal komme ind fra morgenen fastende fra aftenen før – altså ingen morgenmad. Hunden bliver på klinikken, indtil den er stabil nok til at komme hjem. Vi ringer hjem til dig, så snart hunden er klar til det, og med mindre du er forhindret i det, kan du afhente din hund med det samme.

Selve indgrebet består i, at vi ligger et enkelt snit foran hundens pung, hvorefter vi fjerner begge testikler. Der bliver syet med indvendige sting, så der er ingen tråde, som skal fjernes. Hunden får en smertestillende indsprøjtning inden indgrebet, og du får udleveret smertestillende tabletter eller mikstur til dagene efter operationen.

Der er altid gratis kontrol 10 dage efter alle operative indgreb på Grundtvigs Dyreklinik. Hvis der alligevel skulle opstå bekymring efter kastration af hanhunden, er du selvfølgelig altid velkommen til at komme komme forbi klinikken til en ekstra kontrol.

Rådgivning om fodring efter kastration

Vi giver altid rådgivning omkring fodring efter kastration af hanhunde, da indgrebet nedsætter stofskiftet brat og bevirker, at kaloriebehovet bliver langt mindre. Vi giver desuden gratis smagsprøver på hundefoder, som er specielt fremstillet til at forebygge vægtstigning efter en neutralisation.

På Grundvigs Dyreklinik er vi erfarne dyrlæger med flere års erfaring med kastration af hanhunde, og vi bestræber os altid på, at din hund skal opleve så få komplikationer som muligt efter en kastration.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

Vi har sundhedspakker til dine kæledyr. Læs mereher
+ +