Aflivning & kremering af hunde og katte

Beslut­ningen ved det sidste farvel

Det er altid en svær beslutning når man skal sige farvel til ens kæledyr, uanset om det er gammelt eller ungt, men det er en human og værdig måde at tage afsked med en trofast og kærlig følgesvend.

Hvis det er svært at træffe en beslutning, er det en god ide at komme op til en samtale, hvor en dyrlæge kan hjælpe jer på vej med at tage den rette beslutning.

Når tiden er ved at være inde til at tage afsked med sit kæledyr, er der nogle overvejelser man skal gøre sig:

  • Skal dyret aflives hjemme eller på klinikken? Hvis dyret skal aflives i hjemmet, skal der bestilles tid til dette nogle dage i forvejen.
  • Hvem skal deltage, skal hele familien med eller kun et enkelt familiemedlem?
  • Skal dyret begraves eller kremeres?
  • Man kan også bestille et vedhæng med en klo eller tand fra kæledyret.

Hvordan foregår det?

Først får dyret en bedøvende injektion, oftest i lårmusklen, hvorefter det falder i dyb søvn. Dette stik kan godt svie lidt, og nogle dyr kan derfor godt give et lille piv.

Når dyret sover dybt og intet længere registrerer, gives den sidste sprøjte som indeholder en overdosis af et kraftigt bedøvelsesmiddel. Denne indsprøjtning kan gives i en blodåre i forbenet på et større dyr, eller direkte i hjertet eller leveren hos mindre dyr.

Bedøvelsesmidlet skal nu fordeles rundt i kroppen, og der er forskel på, hvor hurtigt det går. Dyret kan efter den sidste indsprøjtning tage nogle meget dybe indåndinger, også efter at hjertet er holdt op med at slå, dette er reflekser, der kommer når mellemgulvet trækker sig sammen og presser det sidste luft ud af lungerne. Dyret mærker intet og er ikke ved at vågne op! Vi lytter grundigt på jeres dyr, inden det erklæres dødt.

Tiden efter aflivningen

Dette kan blive en svær periode, og det er meget normalt at føle sorg uanset hvilket kæledyr man har haft. Der er rutiner, der ikke længere er de samme, og disse ændringer vil hele tiden minde en om det kæledyr, der ikke længere er der. For nogle er det at få et nyt kæledyr den bedste måde at komme over sorgen og for andre, er tanken om et nyt dyr meget utænkeligt. I er selvfølgelig velkomne på klinikken, hvis der er nogle ting, i har brug for at få afklaret.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

Vi har sundhedspakker til dine kæledyr. Læs mereher
+ +