Sterilisation af tæver

Medicinske fordele ved neutralisation af tæver

Der er en del medicinske fordele ved neutralisation af tæver. Hvis man lader sin tæve blive steriliseret inden den første løbetid forebygger man kræft i mælkekirtler, desuden forebygger man kræft i æggestokke og livmoder. Mange ældre tæver har risiko for at udvikle en alvorlig livmoderinfektion, hvor man kan risikere, at hunden bliver kritisk syg og skal have fjernet livmoderen under akutte omstændigheder. Dette forebygger man også ved at lade sin tæve sterilisere.

Forløb ved neutralisering

Hunden skal komme ind fra morgenen fastende fra aftenen før (altså ingen morgenmad). Hunden bliver på klinikken indtil den er frisk til at komme hjem. Som regel ringer vi patienterne hjem, så snart de er klar til det, med mindre ejeren er forhindret i at afhente med det samme.

Indgrebet består i, at vi ligger et enkelt snit fra navlestedet og ned. Som regel fjernes kun æggestokke, men er der tegn på forandringer eller sygdom i livmoderen fjernes denne også.

Der bliver syet med indvendige sting, så der er ingen tråde som skal fjernes. Hunden får en smertestillende indsprøjtning inden indgrebet og ejeren får udleveret smertestillende tabletter eller mikstur til dagene efter operationen. Der er altid gratis kontrol 10 dage efter alle operative indgreb på Grundtvigs Dyreklinik. Men er man som ejer bekymret for noget inden da, er man altid velkommen til en ekstra kontrol.

Der bliver altid rådgivet omkring fodring af din nu neutraliserede tæve, da stofskiftet nedsættes brat og kaloriebehovet bliver langt mindre. Derfor får man gratis smagsprøver på hundefoder, som er specielt fremstillet til at forebygge vægtstigning efter en neutralisation.

Skriv til os

Kontakt

Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
2400 København NV

Tlf. 21 62 85 42

BOOK TID ONLINE

Åbningstider

 • Mandag

  08:00 - 17:00

 • Tirsdag

  08:00 - 17:00

 • Onsdag

  09:00 - 17:00

 • Torsdag

  08:00 - 18:00

 • Fredag

  08:00 - 16:00

 • Lørdag - Søndag
  Lukket

Følg os

×
Book tid
Webshop
Kontakt os
Menu