Sterilisation af tæver

Medicinske fordele ved neutra­lisation af tæver

Der er en del medicinske fordele ved neutralisation af tæver. Hvis man lader sin tæve blive steriliseret inden den første løbetid forebygger man kræft i mælkekirtler, desuden forebygger man kræft i æggestokke og livmoder. Mange ældre tæver har risiko for at udvikle en alvorlig livmoderinfektion, hvor man kan risikere, at hunden bliver kritisk syg og skal have fjernet livmoderen under akutte omstændigheder. Dette forebygger man også ved at lade sin tæve sterilisere.

Forløb ved neutralisering

Hunden skal komme ind fra morgenen fastende fra aftenen før (altså ingen morgenmad). Hunden bliver på klinikken indtil den er frisk til at komme hjem. Som regel ringer vi patienterne hjem, så snart de er klar til det, med mindre ejeren er forhindret i at afhente med det samme.

Indgrebet består i, at vi ligger et enkelt snit fra navlestedet og ned. Som regel fjernes kun æggestokke, men er der tegn på forandringer eller sygdom i livmoderen fjernes denne også.

Der bliver syet med indvendige sting, så der er ingen tråde som skal fjernes. Hunden får en smertestillende indsprøjtning inden indgrebet og ejeren får udleveret smertestillende tabletter eller mikstur til dagene efter operationen. Der er altid gratis kontrol 10 dage efter alle operative indgreb på Grundtvigs Dyreklinik. Men er man som ejer bekymret for noget inden da, er man altid velkommen til en ekstra kontrol.

Der bliver altid rådgivet omkring fodring af din nu neutraliserede tæve, da stofskiftet nedsættes brat og kaloriebehovet bliver langt mindre. Derfor får man gratis smagsprøver på hundefoder, som er specielt fremstillet til at forebygge vægtstigning efter en neutralisation.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

Vi har sundhedspakker til dine kæledyr. Læs mereher
+ +