Gadehundsprojekt i Nepal 2020

Vores dyrlæge Liana Vulfson arrangerer et gadehundeprojekt i Nepal i marts 2020.

Den her gang har Foreningen Dyrlæger uden Grænser har indledt et samarbejde med Kathmandu Animal Treatment Center (KAT) i Nepal, hvor vi udfører et gadehundeprojekt over 3 uger i marts/april 2020.

Efter det frygtelige jordskælv for 4 år siden er gadehundeproblemet i Nepal og især Kathmandu blevet værre, da der var mange mennesker, som døde, og huse, som styrtede sammen. Derved blev mange af de hunde, som havde en ejer, hjemløse, og dermed gadehunde.

Dette giver desværre problemer med rabies, hvor det typisk er børn, som bliver bidt, og dermed dør af denne sygdom.

For at komme problemet til livs er den eneste langvarige løsning at neutralisere og vaccinere hundene i området.

Man har fundet frem til, at den eneste måde at begrænse antallet af gadehunde er ved at neutralisere ca. 75 % af hundene i et givet område. Disse hunde vil så sørge for, at der ikke er “plads” til andre hunde i området, hverken fodermæssigt eller pladsmæssigt. Hvis man bare fjerner hundene fra området, enten ved at aflive dem eller spise dem, så giver man plads til ca. 1,3 hund mere. Man har set det i de områder, hvor man systematisk har aflivet hundene gennem mange år. Der er bare blevet flere og flere hunde.

Med dette projekt 2020 vil KAT komme langt dernede, og derfor har mere end 30 dyrlæger og veterinærsygeplejersker tilmeldt sig projektet. Deltagerne betaler selv deres udgifter, ligesom de bruger deres ferie på projektet.

Men der er brug for hjælp til projektet, da der skal bruges udstyr, medicin, vacciner o.l. Så derfor kan du hjælpe ved at indbetale et beløb til turen her.

Du kan støtte med større beløb ved at indbetale flere gange, og du kan også indmelde dig i Dyrlæger uden grænser på hjemmesiden.

Det koster 200,- om året.

Glimrende

Jeg har lige så lidt som nedenstående D.B.J. gjort brug af klinikken, men jeg vil gerne give 5 stjerner for en sober og ordentlig besvarelse på både D.B.J.’s og Pernilles kritik, som nu er slettet. Det må have været en vanskelig balancegang at besvare begge uden at overskride, hvad man etisk kan forsvare at skrive offentligt om en privatejet hund.

Liana vulfson, dygtig og venlig dyrelæge

…”Jeg var inde med min bengaler for noget tid siden grundet halthed.
Rigtig venligt og imødekommende personale, som taler ordentligt til både kat og ejer. Vi have en tid hos Liana Vulfson.
Hun kunne mærke der var noget hos vores kat i haseledet som ikke var i orden og henviste til en klinik som specialiserede sig i dette.”…

Min taknemmelighed til Grundtvigs…

…”Min taknemmelighed til Grundtvigs Dyreklinik kender snart ingen grænser. Jeg har nu oplevet for 3. gang indenfor 5 år, at denne klinik kan noget helt særligt. De har godt nok ikke udstyr som et dyrehospital, men når det virkelig kniber, kan de trylle som ingen andre – heller ikke det dyrehospital, hvor vores seneste syge kat er blevet behandlet.”…

Grundtvigs Dyreklinik er en smådyrsklinik, der blandt andet tilbyder sundhedseftersyn, vaccination og medicinsk udredning af hund, kat og andre smådyr. Vi foretager også mindre kirurgiske indgreb samt tandbehandlinger og laserterapi

Vi kan tilbyde en meget bred vifte af laboratorieundersøgelser, så som analyse af blodprøver, undersøgelser for bakterier og parasitter. Hvis vores egne kompetencer og udstyr ikke slår til, har vi et godt samarbejde med specialiserede kollegaer og laboratorier, som vi henviser til eller samarbejder med.

  • Hjælp fra dyrlæge i København

  • Få eksperthjælp fra dyrlæge i København

  • Royal Canin slankeklinik

Skriv til os

Vores målsætning er, at yde den bedst mulige service overfor både dyr og mennesker. Vi lægger vægt på at forebygge sygdomme og i samarbejde med ejeren give dyrene en optimal livskvalitet hele livet igennem.

© Copyright - Grundtvigs Dyreklinik ApS