Kan hunde have allergi?

Allergi opstår, når immunforsvaret reagerer voldsomt på ellers harmløse substanser, kaldet allergener. Ligesom vi mennesker kan lide af allergi, gælder dette også for vores hunde. Symptomerne på allergi er dog forskellige, og hvor menneskelig allergi fx viser sig ved nysen samt løbende næse og øjne, bliver hunden som oftest ramt af voldsom kløe. Er du i tvivl om din hund har allergi? Så læs med her eller kontakt Grundtvigs Dyreklinik for afklaring.

Sådan bliver du opmærksom på allergi hos din hund

Der findes flere forskellige typer af allergi, som din hund kan være udsat for, bl.a. foder-, pollen-, loppe- og støvallergi, men symptomerne er nogenlunde ens. Klør din hund sig mere end normalt, er dette grund til bekymring. Hunde med allergi vil ofte kradse så voldsomt på de udsatte områder, at hårene bliver slidt af, og der er risiko for åbne sår og efterfølgende infektioner. Bliver du opmærksom på rødme og kløe, bakterieinfektioner, hårløse pletter og blæredannelser, bør du straks kontakte os, da disse er udprægede symptomer på allergi hos din hund.  

Sådan behandler vi allergi

Behandlingen af allergi hos hunde afhænger af, hvad hunden er allergisk over for. Nogle gange er det nok, at holde hunden fra de ting, der fremprovokerer den allergiske reaktion, fx pollen, eller at skifte til et hypoallergent-foder, som kan købes i vores butik. Men i andre tilfælde kan det være nødvendigt med kløestillende medicin, som fx binyrebarkhormon, eller at foretage en såkaldt hyposensibilisering, hvilket går ud på, at man over en længere periode udsætter hunden for de allergener den er allergisk over for, i håbet om at den bliver immun over for dem.  

Nogle hunde vil blive symptomfrie med det rette foder eller ved at ejeren er særlig opmærksom på ting eller steder de helst skal undgå. Andre hunde døjer med allergien resten af livet. Det afhænger helt af, hvilken allergi der er tale om og i hvor udpræget grad.

Kontakt os for mere information om hunde og allergi

Ofte forveksles loppeangreb med allergi, da disse har nogenlunde samme symptomer, men det er vigtigt for din hunds generelle helbredssituation, at du får stillet den rette diagnose, så vi sammen kan begynde behandlingen af din bedste ven. Har du mistanke om at din hund lider af allergi, eller vil du bare vide mere om denne lidelse, er du altid velkommen til at kontakte os, så tager vi et kig på din hund og vurderer situationen.

Kontakt

Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
2400 København NV

Tlf. 21 62 85 42

BOOK TID ONLINE

Åbningstider

 • Mandag

  08:00 - 17:00

 • Tirsdag

  08:00 - 17:00

 • Onsdag

  09:00 - 17:00

 • Torsdag

  08:00 - 18:00

 • Fredag

  08:00 - 16:00

 • Lørdag - Søndag
  Lukket

Følg os

×
Book tid
Webshop
Kontakt os
Menu