Neutralisation af hunde

Som regel ønskes kastration af hanhunde for at forhindre parring med en hjemmeboende tæve eller af adfærdsmæssige årsager. Af medicinske årsager kan nævnes testikelkræft og prostatakræft.

Sterilsation af tæver ønskes ofte af ejer for at undgå løbetider, isolation fra hanhunde og risiko for uønsket drægtighed.

Der er en del medicinske fordele ved neutralisation af tæver. Hvis man lader sin tæve blive steriliseret inden den første løbetid forebygger man kræft i mælkekirtler, desuden forebygger man kræft i æggestokke og livmoder. Mange ældre tæver har risiko for at udvikle en alvorlig livmoderinfektion, hvor man kan risikere, at hunden bliver kritisk syg og skal have fjernet livmoderen under akutte omstændigheder.

 

Kastration af hunde

Som regel ønskes kastration af hanhunde for at forhindre parring med en hjemmeboende tæve eller af adfærdsmæssige årsager. Af medicinske årsager kan nævnes testikelkræft og prostatakræft.

Der er to muligheder, hvis man som ejer ønsker at få sin hanhund kastreret.

Den ene er kemisk kastration, hvor hunden ambulant på klinikken og uden en fuld bedøvelse får en hormonstav lagt under huden mellem skulderbladene. Derved opnås samme effekt som ved et operativt indgreb, men den varer kun 6-12 måneder, hvor man som ejer i den periode kan afgøre, om man opnår den ønskede effekt ved en kastration. Læs meget mere på www.kastration.dk

Hvis beslutningen er truffet og man ønsker at få hanhunden kastreret kirurgisk foregår det under fuld narkose på klinikken. Hunden skal komme ind fra morgenen fastende fra aftenen før (altså ingen morgenmad). Hunden bliver på klinikken indtil den er frisk til at komme hjem. Som regel ringer vi patienterne hjem, så snart de er klar til det, med mindre ejeren er forhindret i at afhente med det samme.

Indgrebet består i, at vi ligger et enkelt snit foran hundens pung og fjerner derefter begge testikler. Der bliver syet med indvendige sting, så der er ingen tråde som skal fjernes. Hunden får en smertestillende indsprøjtning inden indgrebet og ejeren får udleveret smertestillende tabletter eller mikstur til dagene efter operationen. Der er altid gratis kontrol 10 dage efter alle operative indgreb på Grundtvigs Dyreklinik. Men er man som ejer bekymret for noget inden da, er man altid velkommen til en ekstra kontrol.

Der bliver altid rådgivet omkring fodring at din nu neutraliserede hanhund, da stofskiftet nedsættes brat og kaloriebehovet bliver langt mindre. Derfor får man gratis smagsprøver på hundefoder, som er specielt fremstillet til at forebygge vægtstigning efter en neutralisation.

Sterilisation af tæver

Der er en del medicinske fordele ved neutralisation af tæver. Hvis man lader sin tæve blive steriliseret inden den første løbetid forebygger man kræft i mælkekirtler, desuden forebygger man kræft i æggestokke og livmoder. Mange ældre tæver har risiko for at udvikle en alvorlig livmoderinfektion, hvor man kan risikere, at hunden bliver kritisk syg og skal have fjernet livmoderen under akutte omstændigheder. Dette forebygger man også ved at lade sin tæve sterilisere.

Hunden skal komme ind fra morgenen fastende fra aftenen før (altså ingen morgenmad). Hunden bliver på klinikken indtil den er frisk til at komme hjem. Som regel ringer vi patienterne hjem, så snart de er klar til det, med mindre ejeren er forhindret i at afhente med det samme.

Indgrebet består i, at vi ligger et enkelt snit fra navlestedet og ned. Som regel fjernes kun æggestokke, men er der tegn på forandringer eller sygdom i livmoderen fjernes denne også.

Der bliver syet med indvendige sting, så der er ingen tråde som skal fjernes. Hunden får en smertestillende indsprøjtning inden indgrebet og ejeren får udleveret smertestillende tabletter eller mikstur til dagene efter operationen. Der er altid gratis kontrol 10 dage efter alle operative indgreb på Grundtvigs Dyreklinik. Men er man som ejer bekymret for noget inden da, er man altid velkommen til en ekstra kontrol.

Der bliver altid rådgivet omkring fodring af din nu neutraliserede tæve, da stofskiftet nedsættes brat og kaloriebehovet bliver langt mindre. Derfor får man gratis smagsprøver på hundefoder, som er specielt fremstillet til at forebygge vægtstigning efter en neutralisation.